Çikolata nasıl sertleşir?


Çikolata, kristalleşme süreciyle sertleşir. Eğer çikolata ön kristalleştirilmiş ise, yani içerisinde homojen kristaller oluşmuşsa, oda sıcaklığı 18 ila 20 derece arasında olduğunda çikolata 3 dakika içinde eşit bir şekilde sertleşir. Bu durumu test etmek için, bıçağın uç kısmını çikolataya batırarak kontrol edebilirsiniz.

Çikolata, sertleşmesi için soğuk bir ortama ihtiyaç duyar. Çikolatanın içerisindeki kakao yağı, oda sıcaklığında sıvı halde bulunur. Ancak, çikolata soğuduğunda kakao yağı katılaşır ve çikolatanın sertleşmesini sağlar. Bu nedenle, çikolatanın sertleşmesi için soğuk bir ortamda bekletilmesi gerekir.